Bukta

20150125_135020

 

 

 

 

 

 

A tej és tojásmentes bukta hozzávalói:

500 g liszt

2 dkg élesztő

2 ek tojáspótló vagy keményítő

3 dl növényi tej

6 dkg margarin

5 dkg cukor

csipetnyi só

3 dl baracklekvár

Elkészítése:

Egy tálban az élesztőt összekeverjük 1 dl langyos növényi tejjel, egy teáskanál  cukorral és 3 evőkanál liszttel.

Egy másik edényben a tojáspótlót elkészítjük, vagy a keményítőt elkeverjük 2 evókanál vízzel, összekeverjük a cukorral, a maradék tejjel és a sóval.

Ha van robotgépünk, akkor a táljába adagoljuk a lisztet és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Mehet a dagasztás, ha nincs, akkor sajnos kézzel kell elintézni. Addig dagasztjuk, amíg hójagos nem lesz a tészta, ekkor hozzáadjuk az olvasztott margarint, ezzel is jól összedolgozzuk, kiscsit ragacsos lesz, de mire elkészül, pont tökéletes lesz. Tegyük be langyos sütőbe és egy órán keresztül kelesszük. Utána lisztezett deszkára borítsuk ki, gyúrjuk át és 1 cm vastagra nyújtsuk ki. Vágjunk belőle 8×10 cm-es téglalapokat, a közepükbe tegyünk lekvárt és csavarjuk össze. Kivajazott tepsibeszorosan egymás mellé helyezzük őket és a tetejüket kenjük meg növényi tejjel. Fél órát pihentessük. 160 fokon 30-35 perc alatt süssük készre.

 

20151222_151154
Tej és tojásmentes bejgli
p1100633
Advent

 

20141223_090528
Illatzsák

Vélemény, hozzászólás?