Citromhéj

Nagyon szeretem a citromhéjat a sütikben, olyan pikáns lesz tőle. De sajnos a citromok héját vegyszerekkel kezelik, hogy tartósítsák őket, ne romoljanak meg még mielőtt eladnák. Ezért a citrom nem szabad felhasználni. Szerencsére most már minden nagyobb szupermarketben lehet kapni bio citromot. Én szoktam venni egy hálóval, ami 400-500g és lereszelem az összesnek a héját, majd kis zacskókban lefagyasztom, de akár meg is lehet szárítani, azt még nem próbáltam, de miért ne. Amikor süteményt sütök, csak előveszek egy zacskónyit ez egy citrom reszelt héja és, meg van oldva a probléma.

P1100093P1100094P1100096

 

 

 

 

 

A levét jégkockatartóba teszem, így limonádé vagy teakészítéséhez fel lehet használni.

A kifacsart lereszelt héjmaradványt sem dobom ki, azt egy kancsó limonádéba teszem. így a citrom minden részét felhasználtam, kivéve a magját.

Vélemény, hozzászólás?