Fahéjas almakrémleves

Igazi téli leves, amikor töltött káposzta helyett valami könnyebbre vágyunk. Ezt a levest vegánok is ehetik és a böjt idején is nagyon jólesik.

Hozzávalók:

Pontosan nem tudom megmondani, mert almakompóttal egyszerre készítettem, mivel az alapja ugyanaz (alma)D:. Szóval almát megpucolom, a magházát eltávolítom, összevágom. Felteszem főni citromkarikákkal, kókuszvirág cukorral, fahéjrúddal és szegfűszeggel ízesítem. Megfőzöm, majd kiveszek egy adagot egy másik edénybe, amit kiszedtem azt tovább ízesítem egy narancs héjával, fél narancs levével, gyömbérrel és összeturmixolom. El is készült egyszerre kétféle étel. Melegen és hidegen is nagyon finom. Tálaláskor meg lehet szórni még egy kis fahéjjal.

Vélemény, hozzászólás?