Húsgombóc karalábé mártással

P1100169Hozzávalók:

3 db nagyobb vagy 4 db kisebb karalábé

1/2 kg darált hús

1 bögre rizs

2 db leveskocka (ha lehet akkor saját készítésű)

1 kicsi vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dl rizstejszín vagy bármilyen más növényi tejszín

só, bors, őrölt kömény

Először a rizst egy tálba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és a leveskockával (én saját készítésűt használok-hamarosan itt is láthatod a receptjét) betesszük a mikróba 3-4 percre, ezzel előfőzzük.

Közben a karalábékat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, figyeljünk arra, hogy a fás részeket ne tegyük bele, mert elrontja az egész ételt. A karalábékockákat kevés olajon tegyük fel párolódni. P1100168

Amíg párolódik a karalábé, állítsuk össze a húsgombócokat: a darált húshoz adjuk hozzá a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a rizst, sót, borsot gyúrjuk össze és nedves kézzel formáljunk belőle gombócokat.

A karalábét öntsük fel vízzel, ízesítsük leveskockával, sóval, őrölt köménnyel. Tegyük bele a gombócokat és 20-25 perc alatt lassú tűzön főzzük meg. A húsgombócokat szedjük ki és habarjuk be a rizstejszínes lisztes keverékkel, majd tegyük vissza a gombócokat.

Jó étvágyat hozzá

 

 

Vélemény, hozzászólás?