Padlizsánkrém

Hozzávalók:

1 db közepes padlizsán

1 db kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors, bármilyen fűszer ami az ízlésünknek megfelel, Én most az oregánóra vagyok rákattanva, ezért azt tettem bele.

Elkészítés:

A padlizsánt 200C-os sütőben 50-60 perc alatt megsütöm. Kicsit hagyom hűlni utána leszedem a héját és egy tálban villával összenyomkodom. A hagymát apróra vágom (lehet reszelni is), a fokhagymát préselem és hozzáadom a padlizsánhoz, fűszerezem és el is készült (lehet bele majonézt is tenni, úgy is nagyon fincsi). Az ízeknek össze kell érniük ezért hűtőbe teszem és pár óra múlva fogyasztom.

Pirítós kenyérrel nagyon finom.

Spórolási tipp: Én mindig akkor sütöm a padlizsán és a sütőtököt, amikor süteményt vagy húst sütök, így nagyon sok energiát megspórolok. A sütemény vagy a hús alá teszem és egyszerre megsülnek.

Vélemény, hozzászólás?