Rántott hús tojás nélkül

Rántott húst tojás nélkül is el lehet készíteni. Végülis a tojás itt csak ragasztóként szolgál, ezért helyettesíthetjük keményítővel.

A rántott húst többféle húsból is meg lehet csinálni, én most csirkemellet használtam.

Először is megmostam a húst, fontos mindig megmosni, mert nagyon sok szennyeződés lehet rajta, gondoljunk csak bele, amikor a hentesnél áll, rászállnak a legyek, hány kéz ért hozzá, nem mindig kesztyűben fogdossák. Utána papírtörlőn leitatom róla a felesleges vizet, majd szeletekre vágtam, a kisebb darabokat, felcsíkoztam és eltettem a mélyhűtőbe, ezt majd felhasználhatom többféle ételhez is.

P1100518

Ezután jöhet a panírozás, ami ugyanúgy történik, mint a “normál” rántotthúsnál, csak a tojás helyett tápiókakeményítőt (bármilyen keményítő megfelel) használok. 2 evőkanál keményítőt feloldok kb. 1 dl vízben, jól elkeverem, sózom. Majd belisztezem a húst, belemártom a keményítős vízbe és a morzsába és kisütöm. Ugyanúgy fog kinézni, mint a rendes rántotthús, az ízén sem lehet észrevenni a különbséget.P1100521

 

 

 

 

 

Én ilyenkor mindig többet panírozok, mint amit megeszünk, hogy a mélyhűtőbe is eltehessem. Nagyon jól jön, amikor nincs időm vagy kedvem panírozgatni.

http://www.haztartasangyala.hu/melyhutobe/rantott-hus-a-melyhutobe

 

Vélemény, hozzászólás?