Sütés nélküli torta

 

Sütés nélküli torta


Sütés nélküli torta

 

Hozzávalók:

Háztartási keksz

2 csomag főzős vanilia puding

400 ml konzerv kókusztej

600 ml víz

4 ek cukor (nyírfacukor)

1 kockamargarin ( én Vénuszt használok)

10 dkg étcsokoládé

2 dl narancslé

Elkészítése:

Megfőzöm a pudingot a kókusztejes vízben, majd a felét egy másik tálba teszem és hozzáadok az egyik részhez 10 dkg étcsokit darabokra törve, addig kevergetem amíg el nem olvad benne, ehhez már nem kell visszatenni a lángra, mert a forró pudingban hamar elolvad. Ezután kihűtöm.

Ha kihűlt a puding, akkor mind a két adaghoz hozzákeverek fél-fél margarint. Ezzel elkészült a krém.

Előveszek egy tortaformát és a narancslébe mártott kekszeket szépen sorban beleteszem, a szélén levőket eltöröm, hogy kitöltse a formát. Erre jön egy réteg vanília puding,  utána megint egy sor áztatott keksz, majd  csokis puding. Addig folytatom a sort amíg el nem fogy a puding.

Amikor elkészül, beteszem a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.

Születésnapokra készítettem ezeket a tortákat, mert nálunk decemberben szülinap dömping van, de nyáron is nagyon kényelmes egy ilyen tortát csinálni, mert nem kell bekapcsolni a sütőt a nagy melegben. Kerek forma helyett lehet téglalap alakú tepsiben is, de akár gyümölcskenyér formában is, csak akkor a kekszeket össze kell törni, és amikor kihűlt akkor kiborítani, dekoratív süti lesz belőle.

Ebből az alapból készítettem még vaníliás gyümölcstortát, melynek a tetejére kivit és mandarint tettem, persze bármilyen gyümölccsel jó, az évszaknak megfelelően.  Epreset is csináltam, ehhez a vaníliapudingba mélyhűtött epret kevertem és leturmixoltam, nagyon finom lett ez is.

Remélem kipróbálod ezeket az egyszerű “sütiket”, mert bármilyen kekszből (gluténmentesből is) elkészíthető és bármilyen gyümölcsöt adhatunk hozzá, így mindig más lesz.

P1100696

P1100655

Vélemény, hozzászólás?