Sütőtökös padlizsánkrém

Hasonlóan készül, mint a hagyományos, csak nem tettem bele hagymát, fokhagymát, helyettük sütőtököt tettem, így kicsit édeskés íze lett.

Hozzávalók:

1 db padlizsán

2 szelet sült sütőtök

só, bors, oregánó (bármilyen fűszer, amit szeretünk)

A padlizsánt és a darabokra vágott sütőtököt megsütjük 200C-os sütőben kb 1 óra alatt. Kicsit hűlni hagyjuk, és a padlizsánról leszedjük a héját, egy tálban összenyomkodjuk villával, a tököt is hozzányomkodjuk, fűszerezzük és el is készült.

Spórolási tipp: Én mindig akkor sütöm a padlizsán és a sütőtököt, amikor süteményt vagy húst sütök, így nagyon sok energiát megspórolok. A sütemény vagy a hús alá teszem és egyszerre megsülnek.

Nézd meg ezeket a recepteket is:

Padlizsánkrém

Lecsós rakott padlizsán

Vélemény, hozzászólás?