Háztartás

Ezen az oldalon vegyszermentes háztartási tippeket találsz

WC tisztító gél készítése

Hozzávalók

  • 500 ml melegvíz (ne legyen nagyon forró!)
  • 3 ek mosószóda
  • 3 ek borax
  • 1 tk xanthan
  • 15 csepp teafa illóolaj
  • 15 csepp fenyő illóolaj tovább

Ingyenes mosószer gesztenyéből

Itt az ősz bármerre sétálunk, mindenhol találunk vadgesztenyét, érdemes összeszedni, mert moshatunk is vele, mivel magas a triterpén-szaponin tartalma.

Meg kell pucolni, a barna héját le szedem róla, én össze is vágtam. Egy mosózsákba (amiben a mosódiót szoktam) teszek öt darabot és mehet a mosógépbe. Tovább

Házi készítésű mosószer mosódióval

Már évek óta mosódióval, mosószódával és saját készítésű mosószerrel mosok. Nagyon sokat lehet spórolni ezekkel a szerekkel és még környezetkímélők is, nem beszélve a bőrünkről.

Házi mosószer mosódiókivonattal: “Házi készítésű mosószer mosódióval” bővebben

Mossunk mosódióval

Én már töbMosódiób mint 5 éve mosok mosódióval, meg vagyok vele elégedve. A mosódió mellett mosószódát és saját készítésű mosószert is használok. Mosódióval nagyon egyszerű a mosás, a zsákocskába teszek 8-10 db diót, jól bekötöm a száját ez fontos mozdulat, mert, ha kigurulnak mosás közben a diók, foltot hagyhatnak a ruhákon. Egy adagot 3-szor is… Tovább »

Készítsünk szappant

20160115_091948[1]Már két éve én készítem a család szappanadagját. Most megosztom veled, hogyan készítem. Alap szappan recept: 250 g olívaolaj 250 g kókuszzsír 250 g pálmazsír 250 g napraforgó olaj 30-40 csepp illóolaj 1 ek rizsliszt 128 g lúg   Fontos a gondos előkészület, engedj hideg vizet a mosogatóba, ebbe tesszük a befőttes üveget, amiben a… Tovább »

Mosógép karbantartása

A mosógépet ecettel lehet a legolcsóbban tisztán tartani. Lehet különböző vegyszeres készítményeket is kapni és a reklámokból is láthatjuk-hallhatjuk, hogy mivel tisztíthatjuk és vízkőtleníthetjük. Az ecet tisztít, fertőtlenít és oldja a vízkövet is. Két-három havonta érdemes egy-két liter 20%-s ecettel 30C fokos programon átmosni a gépet. A hőfokról megoszlanak a vélemények, ha szerinted kevés a… Tovább »

Karácsonyra

Készüljünk fel az ünnepekre, de ne felejtsük el, hogy a két ünnep között is sokan otthon vannak szabadságon, így arra az időszakra is előre lehet készülni, pl: előre főzünk és betesszük a mélyhűtőbe, hogy minél többet tudjunk pihenni, játszani, kirándulni. Sokan dolgoznak a két ünnep között, akkor is érdemes előre főzni, vagy legalább megtervezni a… Tovább »

Vélemény, hozzászólás?